“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

06 decembra 2010

Školská exkurzia na bitúnok traumatizovala deti

OMAHA, Nebraska, USA (zdroj: Newsweak.com Exclusive) - Osemnásť piatakov zo základnej školy Mavis Beacon z Omahy (USA) prechádzajú psychologickým poradenstvom potom, čo navštívili bitúnok hovädzieho dobytka v rámci školského výletu. Deti boli údajne zdesené, keď videli ako sú kravy spracované na mäso. Niektoré deti zvracali, väčšina z nich plakala.

Ich učiteľ Maxwell Barnes čelí disciplinárnemu konaniu za zorganizovanie tejto exkurzie. "Nevidel som na tom nič zlého," uviedol Barnes. "Predtým sme mali exkurziu do továrne na výrobu čokolády. Deti majú záujem o to, skadiaľ pochádza ich jedlo. Nemyslím si, že je niečo zlé ukázať im, skadiaľ pochádza mäso."

Deti boli sprevádzané cez zariadenie od nákladnej rampy, kde pridzádza dobytok do budovy, popri procese omráčenia, kde zvieratá sú strelené do hlavy pneumatickou pištoľou, čím im umŕtvia mozog. "Niektoré deti potom začali plakať", povedal vedúci bitúnku Dan Smith. "Povedali sme im, že to je všetko prirodzenou súčasťou procesu ako sa vyrába hovädzie mäso a končí v ich chutných hamburgeroch, ale to moc nepomohlo."

Exkurzia musela byť prerušená, keď došli deti k procesu, kedy sú omráčené zvieratá priviazané za zadné nohy a podrezané, aby vykrvácali až na smrť. "Videl som jedného chlapca ako zvracal", povedal Smith. "A potom nastal hurhaj a deti sa rozbehli a všetky ostatné deti začali zvracať po celej miestnosti. Snažili sme sa ich upokojiť, ale už to bolo mimo našej kontroly. Tieto deti boli jednoducho nepríčetné a exkurziu nedokončili."

5 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

no myslim si ze je to husta kava aj pre dospelca nie pre 10 rocne deti, ale urcite to zanechalo nejake, mozno aj pozitivne stopy v ich dusickach...myslim, ze zacnu viac uvazovat nad zivotom i smrtou, ale prev taketo male deti je to urcite velka trauma

Anonymný povedal(a)...

Na druhej strane, podľa mňa každý dospelý človek by toto mal zvládnuť, lebo schovávať sa pred tým, ako získavame mäso alebo tie krásne kurence v supermarkete je pokrytectvo.
Otázne je, či to nie je pre deti toho veku trochu prisilná káva.

1. Smrť je prirodzená súčasť života každého jedného organizmu, vrátane ľudí
2. Mäso sa inak získať nedá
3. Kedysi keď deti vyrastali so zabíjačkami na dedinách, nikoho ani nenapadlo, že odkrviť sliepku je nechutné, proste je to nutné inak sa to nedá spracovať a jesť.

Chvalabohu tie zvieratá zomierajú relatívne humánne (v bezvedomí vykrvácajú).

Anonymný povedal(a)...

no ja si nemyslím, že slovo "zabíjanie" môže dostať prívlastok "humánne", nech je to zabitie akékoľvek a kohokoľvek...kde je akože hranica humánneho zabíjania? a kto ju určil?

1. áno, smrť je prirodzená súčasť života, ale hovoriť o prirodzenej smrti v hromadnom chove sa podľa môjho názoru nedá...

2. Mäso sa síce inak ako zabitím získať nedá, ale človek v dnešnej modernej spoločnosti má mnoho alternatív, aby nemusel podporovať túto krutosť voči zvieratám...

3. a to, že kedysi deti vyrastali so zabíjačkami na dedinách je pravda, spoločnosť už odmala deti učila, že to je niečo normálne zabiť zviera, ale to ešte neznamená, že to zlé a kruté a voči zvieratám nespravodlivé nebolo...áno, aj v prírode to tak chodí a zvieratká zabíjajú iné zvieratká,ale v našom prípade sa o potravinovom reťazci v rámci prírody asi nedá hovoriť, pretože to, čo robí človek zvieratám je celkom mimo prírody...človek si sám povedal: "zvieratá mi budú slúžiť, zoberiem im slobodu a domestikujem si ich len pre svoje účely, kašlem na ich potreby, veď si zvyknú" ...či sa to páči zvieratkám, aj tomu hore, to je otázne...

Anonymný povedal(a)...

Alespoň vídí jak musí trpět zvířata kvůli lidem.Dával bych takové exkurze povinně.

Banán povedal(a)...

Tento článek pochází ze satirického portálu, takže se nic takového vůbec nestalo. (Ačkoliv by taková návštěva nebyla od věci jak v USA, tak v ČR.) Check your sources, wankers!

http://newsweak.com/news/school-field-trip-tour-of-slaughterhouse-traumatizes-children

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger