“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

05 decembra 2009

Jeffrey "Free" Luers

V júni 2001 bol 23 ročný aktivista za záchranu lesov, Jeffrey "Free" Luers odsúdený na 22 rokov a 8 mesiacov do väzenia za zapálenie troch SUV-čiek ("off roadové športové vozidlá") v meste Eugene v americkom štáte Oregon. Aby vyjadril svoj postoj proti globálnemu otepľovaniu, Jeff a jeho spolu vinník Craig "Critter" Marshall zapálili 3 SUV-čka v jednej predajni automobilov v Eugene. Ich cieľom bolo zvýšiť povedomie o globálnom otepľovaní a o tom, akú úlohu v tom hrajú SUV-čka. Pri tejto akcii nebol nikto zranený a ani to nikdy nebol ich zámer. Špecialista na podpaľačstvo na súde potvrdil, že táto akcia nepredstavovala žiadne nebezpečenstvo pre ľudí na základe rozsahu požiaru a vzdialenosti od akéhokoľvek zdroja paliva. Napriek skutočnosti, že pri tejto akcii nebol nikto zranený a spôsobená škoda sa pohybovala len pri sume 40 000 dolárov a vozidlá boli neskôr opravené a predané, Jeff bol poslaný do väzenia na trest výrazne dlhší ako niekoho odsúdeného za vraždu, únos a znásilnenie v štáte Oregon.

Jeff je politickým väzňom a pokračuje v písaní a agitovaní za svoje prepustenie, zatiaľ čo je uväznený v Oregone. Jeho odvolanie bolo podané v januári 2002 a ústne argumenty boli vypočuté pred odvolávacím súdom v Oregone dňa 30. novembra 2005. Viac ako o rok neskôr, dňa 14. februára 2007 odvolací súd jednomyseľne rozhodol, že Jeffov prípad bude prehodnotený a vrátený do okresného súdu. Rok po tomto rozhodnutí sa nakoniec uskutočnilo opätovné súdne konanie 28. februára 2008 na okresnom súde v Lane County, ktoré znížilo Jeffov trest na 10 rokov.

1. októbra 2009, Súdny dvor podpísal rozhodnutie o poskytnutí doplnkového zníženia Jeffovho trestu o 30% z jeho celkového času uväznenia a bol prepustený na druhý deň. Šesť hodín neskôr ho väznica nehorázne vzala späť do väzby kvôli "chybe" v rozhodnutí. Jeho dátum prepustenia z väzenia je určený na 16. decembra 2009. Prosím, prispejte do Jeffovho fondu po jeho prepustení a na jeho ďalšie vzdelanie a živobytie, ktorý mu pomôže prispôsobiť sa zase životu mimo väzenia.

WAFPRESS pred nejakým časom urobil titulky na zaujímavý dokumentárny film o Jeffovom prípade "22/8: Príbeh Jeffreyho Luersa". Tento film si môžete objednať v našom DISTRE za benefičnú cenu 2 eurá. Tento film sme premietali aj v Humennom. Budeme radi ak ho premietnete verejnosti alebo svojim priateľom a dáte ďalej vedieť ostatným o Jeffovom prípade. DVD obsahuje aj bonusový film "Testify! Obrana Zeme a politika násilia".
http://waf-kolektiv.blogspot.com/2009/02/distro-228-pribeh-jeffreyho-luersa-dvd.html

Nezabudnite, Jeff má 5. decembra narodeniny!



Ďalšie informácie v angličtine nájdete tu
http://freefreenow.org/
http://www.myspace.com/freefreenow
http://www.indybay.org/newsitems/2009/01/31/18567398.php



Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger