“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

08 decembra 2008

Sekiersky festival na Lúkach

Aktualizácia pre tohtoročný - 2009 - Festival na lúkach:

3.-5. júla 2009 v Zaježovej na Sekieri

...podrobný program Festivalu na lúkach 2009...stiahnite tu...
Viac info: www.zajezka.sk
==============================================
Sekiersky "Festival na lúkach"
... letná slávnosť na sekierskych lúkach - koncerty, workshopy, zábava, čajovňa, diskusie - to všetko v duchu stretnutia priateľov...

10.-13. júla 2008

Z programu festivalu:
Ridina Ahmedová - česká vokalistka
Ridina Ahmedová spieva bez doprovodu, improvizuje bez textu, jednotlivé melodické linky na seba vrství do fascinujúcich kaleidoskopických útvarov."
Maok - multiinštrumentalista - hudba meditatívna i pre deti do tanca
Skvelý a skúsený hudobník z myjavských kopaníc, ktorý ponúka príjemnú, relaxačnú hudbu - zahrá pre dospelých aj pre deti.
Soňa Horňáková - slovenská folkrocková speváčka, gitaristka, skladateľka a textárka
Začiatkom 80-tych rokov pôsobila ako speváčka a gitaristka vo folkrockovej skupine "STROM".
Flowline - slovenské jazzové trio
Ika Kraicová - Vlčia žena
Farebný a poetický recitál slovenskej pesničkárky spievajúcej text Evy Lukáčovej.
František Eliáš Cvek s družinou (ČR)
Krisztina Szabó - maďarská pesničkárka
Krisztina nám zahrá a zaspieva pesničky Nory Jones, Suzan Vega, Katie Melua a samozrejme aj svoje vlastné.
Voľná zábava - bubnovačky, tance a pod.
Každý večer si rozložíme veľkú vatru a po skončení pripraveného programu dostanú priestor všetci, ktorí si budú chcieť hudobne a tanečne zaimprovizovať.
Divadelná dielňa pre deti
Ľudia z originálneho Divadla z pasáže pripravia pre deti v piatok doobeda divadelnú dielňu
Aerial Show - akrobacia na stuhách a Fire Show
Mišo a Stanka z Anta Agni nám predvedú svoje akrobatické umenie a ohňovú šou. Okrem toho pripravia pre deti akrobatickú dielňu.
Karpatský pecúch
Lukostreľba nebola len anglická, mongolská, japonská. Bola a je aj slovanská lukostreľba a aj obradná a duchovná. Prednáška s praktickými ukážkami Karpatskej lukostreleckej školy a výkladmi jednotlivých spôsobov.
Kruhové tance
Kruhové mantrické tance z rôznych svetových kultúr (kresťanské, súfijské, indiánske, zoroastrijské, hinduistické, budhistické...) sa vyznačujú jednoduchými krokmi a popevkami, ktoré sa neustále opakujú. Prinášajú pocit hlbokej ľudskej spolupatričnosti a spojenia s prírodou a stvorením. Kruhové tance bude viesť Blanka Puškárová.
Program pre deti
Na každý deň pripravíme rôznorodé aktivity pre deti - hry, divadlo, preliezky a podobné atrakcie. Okrem iného si v piatok a v sobotu doobeda budú môcť zajazdiť na koni. Spolupráca rodičov pri programe pre deti je vítaná, ale nie nevyhnutná.
Prednášky, premietania, diskusie
Premietneme si zaujímavé dokumenty, po niektorých budeme aj spoločne diskutovať na témy ako globalizácia (film o Ladaku a diskusia s Igorom Chýrom), výchova detí, prirodzený chov koní (porozpráva nám o ňom Veňa Kršňáková), cestovanie (napr. Peter Banás zo Zaježovej porozpráva a premietne fotky zo svojej tohtoročnej cesty po izraelských komunitách) a pod.
Relaxačné aktivity
Alenka zo Zaježovej povedie tzv. ženský kruh, ľudia, ktorí budú mať záujem môžu spoločne meditovať (Sahadja Jóga), cvičiť Tai-chi, dať, alebo prijať masáž a pod.
Ľudia, ktorým sedí iný spôsob relaxácie si môžu posedieť pri "živom" pive (nepasterizovanom a nefiltrovanom pive z malého pivovaru v Dobrej Nive), alebo pri čaji v našej čajovni.
Oddýchnuť si môžete aj pri prechádzkach po krásnej prírode v okolí Sekiera.

Strava
Na každý deň festivalu zabezpečíme spoločný obed (50 Sk za porciu). Ostatnú stravu si zabezpečia účastníci sami. Domáci chlieb, mliečne výrobky, ovsené vločky a pod. ponúkneme v obchodíku, nezaručujeme však, že toho bude dosť pre všetkých, tak sa radšej zásobte z domu.
Ubytovanie
Vo vlastných stanoch na sekierskych lúkach. Ubytovanie v sekierskom dome je možné len výnimočne. Nejaké miesta budú na sene v podkroví sekierskeho domu, iba po dohode vopred (napíšte nám, ak si z nejakého dôvodu nemôžte priniesť vlastný stan).
Poplatok
Za deň pobytu na festivale očakávame príspevok 100 Sk - pokryjeme z neho najnutnejšie náklady, väčšinu prác na príprave (a nebude ich málo) budú robiť dobrovoľníci. Vďaka sponzorom uvedeným nižšie môžme uhradiť časť nákladov festivalu (20 000 Sk), preto je aj poplatok zaň relatívne nízky. Poplatok odpúšťame ľuďom, ktorí prispejú do programu, alebo nám pri príprave festivalu výraznejšie pomôžu. Ak máte záujem zapojiť sa so príprav, dajte nám vedieť. Je možné prísť už o týždeň skôr.

Viac informácií nájdete na www.zajezka.sk

Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger