“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

28 októbra 2008

Filmový festival "Otvorme oči " v Humennom

Čo majú zvieratá spoločné s našim každodenným životom? Čo pre nás znamenajú ich práva ak sa so zvieratami takmer nestretávame? Mnoho ľudí veľmi škodí zvieratám pretože nevedia o ich skutočnom utrpení. Pozývame vás na filmový festival bez príkras a zatajovaní. Pozývame vás na filmy o zvieratách, o nás a hlavne o tom, že všetci máme právo mať svoje životy vo vlastných rukách.

Možno vás napadne, prečo v dobe, kedy na svete umierajú tisíce ľudí v nezmyselných vojnových konfliktoch, v dôsledku hladomorov, v dobe, kedy je celá planéta ohrozená množstvom ekologických, sociálnych či kultúrnych problémov, sa niektorí ľudia zaoberajú ochranou práv zvierat.

Ľudia zvieratá jedia, zatvárajú do pascí, využívajú vo vede, lovia a rôznymi spôsobmi vykorisťujú. Nehľadiac na to, že sú nami využívané, stále si neuvedomujeme, že i zvieratá potrebujú mať svoj život vo vlastných rukách.

Myslíme si, že život i jeho kvalita by sa nemala posudzovať s ohľadom na to, o akého tvora ide. Právo na život máme na tejto planéte úplne všetci.

V dňoch 20. -21. septembra 2007 sa preto v priestoroch Klubu 80 na Chemlonskej ulici v Humennom uskutoční medzinárodný filmový festival o ochrane práv zvierat Otvorme oči. Cieľom festivalu je upozorniť širokú verejnosť na obsiahly problém dnešného sveta - zneužívanie zvierat. Na festivale bude premietnutých šesť filmov mapujúcich problematiku zneužívania zvierat pre človeka, boj za ich záchranu ako aj možné alternatívy využívané namiesto zvierat v rôznych vedeckých odvetviach. V dokumentoch, ktoré uvidíte, nenájdete zábery šťastných, či fialových zvierat na horských lúkach a pasienkoch. Čaká vás tvrdý dôsledok dnešnej konzumnej spoločnosti bez akýchkoľvek morálnych hraníc vo vzťahu k zvieratám. Bez sebamenšieho previnenia sú zatvárané v tých najhroznejších väzeniach súčasnosti. Diskusiu na festivale povedie Michal Kolesár z českého zoskúpenia REALITA.TV, ktorej súčasťou bude prezentácia ďalších filmov.

Na mieste bude pripravené vegánske občerstvenie ako aj infostánok s témou práv zvierat a ochrany prírody. Na sobotu Vás pozývame na benefičný jazz-rockový koncert za dobrovoľné vstupné. Ak vám životy zvierat nie sú aspoň trochu ľahostajné, prijmite toto pozvanie.

Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger