“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

18 novembra 2010

Deň Zeme na ZŠ Švermová v Humennom


Deň zeme je tradičným jednodňovým sviatkom v roku, kedy si mnohí ľudia po celom svete pripomínajú svoju závislosť na našej planéte. Túto udalosť si pripomínajú rôznymi spôsobmi. Od veľkých celospoločenských akcií, po malé jednočlenné aktivity.
Inak tomu ani nebolo vo štvrtok na Základnej škole Švermovej v Humennom. Samotná škola nesie vzor vo výuke svojich študentov k zvýšenej pozornosti starať sa o životné prostredie. O tom, že sa im to v celku darí, svedčia predovšetkým výsledky ako Zelená škola, či najlepšie separujúca škola v meste.
Aj tento rok prichystali pedagógovia a pedagogičky množstvo zaujímavých aktivít pre sojčích zverencov a zverenkyne.
Medzi inými nechýbal ani súbor prednášok, premietaní ekofilmov , či diskusie na rôzne témy súvisiace s ochranou prírody. Príjemným spestrením boli určite aj prechádzky okolím mesta, ktoré sa stále hrdo pýši bohatými lesnými porastami.
Na jednu z prednášok bol pozvaný aj divokyvychod a tak v rámci nášho projektu som si mohol otestovať znalosti chlapcov a dievčat dvoch piatackých tried. Počas 1 a pol hodiny sme si spoločne vysvetlili význam Dňa Zeme, poukázali na podložené fakty o ničení našej planéty ako aj spomenuli rôzne možnosti pomoci životnému prostrediu a to predovšetkým tým najjednoduchším spôsobom, začať to od seba.
Divácky najviac upútal kratučký dokument o vplyve klimatických zmien na našu planétu ako aj klip o najznámejšej lesnej kalamite z vysokých Tatier v roku 2004.
Vcelku príjemná spolupráca však stále dáva najavo množstvo nedôsledkov, na základe ktorých nemajú a často krát ani nechcú vedieť a naučiť sa praktikyohľaduplnejšie k životnému prostrediu.
No napriek tomu som zo školy odchádzal s dobrým pocitom a celému personálu školy držím palce aby aj naďalej vyvíjali vysoko kvalitnú činnosť v snahe docieliť svet zelenším a krajším.

-m.o-

Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger