“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

17 decembra 2009

Free je skutočne FREE!

Jeffreyho "Free" Luersa dnes (16. dec. 2009) prepustili na slobodu!

PORTLAND, USA - Dec 16th, 2009 - Jeff "Free" Luers, politický väzeň a environmentálny aktivista, bol prepustený z väzenia "Columbia River Correctional Institution" toto ráno potom, čo si odsedel 9 rokov a 6 mesiacov. Luersa pôvodne odsúdili v roku 2001 na 22 rokov a 8 mesiacov za politicky motivovaný požiar troch áut na parkovisku predajne áut v americkom meste Eugene, štáte Oregon. Tento rozsudok bol považovaný na hrubo neprimeraný škodám v dotknutej predajni áut a bol zavrhnutý právnikmi, skupinami na ochranu ľudských práv a aktivistami po celom svete. Na súdnom procese v roku 2007 vychádzajúceho z odvolania bolo rozhodnuté, že pôvodný rozsudok bol nelegálny a následne Jeffovi znížili trest na 10 rokov.

Jeff LuersPo jeho prepustení dnes ráno, Jeffrey vyhlásil:

"Posledné 9½ roka boli prinajmenšom zložité. Vo väzení som bol svedkom udalostí, ktoré so sebou budem niesť po celý zvyšok svojho života. Podstúpil som utrpenie a stratu. Bez pochýb, táto skúsenosť ma zmenila. Avšak čo sa nezmenilo je moja oddanosť environmentálnej a sociálnej spravodlivosti."

"Rád by som sa poďakoval všetkým ľuďom, ktorí ma počas toľkých rokov podporovali; predovšetkým niekoľkým oddaným, ktorí vytrvalo pracovali na tom, aby ma dostali von z väzenia. Teším sa na čas, ktorý strávim znovu so svojimy blízkymi a na moje ďalšie vzdelanie, ako aj pokračovanie v aktivizme."

Počas jeho pobytu vo väzení, z ktorého sedem rokov strávil pod maximálnym dohľadom, Luers pokračoval vo svojom aktivizme písaním o veciach sociálnej a environmentálnej spravodlivosti. A predovšetkým, ďalej prinášal pozornosť na hrozbu ľuďmi zapríčineného globálneho otepľovania, alebo zmeny klímy, vec, ktorá pôvodne motivovala Luersa, aby zapálil tri autá SUV v roku 2000. Od jeho pôvodného rozsudku, povedomie o zmenách klímy sa stalo všadeprítomným. Zdá sa byť ironické, že Luers bol prepustený práve počas Klimatického summitu v Kodani, kde sa stretli svetoví lídri, diskutujúci o potrebe extrémnej akcie, ktorú treba podniknúť na zníženie emisií uhlíka celosvetovo.

Viac o Jeffovi sa dozviete na jeho podpornej stránke:
http://www.freejeffluers.org/


Tlačová správa o jeho prepustení z väzenia:
http://www.freejeffluers.org/assets/pdfs/JeffReleased.pdf

Kontakt: Lauren Regan, právnik pre Civil Liberties Defense Center, kvôli komentárom a rozhovorom pre médiá. tel. (USA): 541-687- 9180; E-mail: info@cldc.org

Civil Liberties Defense Center
Lauren Regan, Attorney & Executive Director
259 East 5th Avenue, Suite 300-A Eugene, Oregon 97401
(541) 687-9180 Tel (541) 686-2137 Fax Email: lregan@cldc.org

Prevzaté z: http://portland.indymedia.org/en/2009/12/396162.shtml?discuss
http://breakallchains.blogspot.com/2009/12/jeff-luers-is-free.html

Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger