“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

20 septembra 2009

Protestná akcia pred cirkusom, ktorý nebol

Protestná akcia pred cirkusom, ktorý nebol

..prevzaté z webu www.zelenykamen.sk

V sobotu dňa 19.9 2009 sa v Humennom konala protestná akcia proti zneužívaniu zvierat v cirkusových zariadeniach. Do Humenného mal doraziť ruský štátny cirkus Rosgoscirk, ktorý na poslednú chvíľu z technických príčin svoje vystúpenie odvolal. Informoval o tom webový server Ticketportal a plagáty umiestnené na dverách zimného štadióna.

Žiaľ nikto z organizátorov cirkusového predstavenia neprišiel informovať verejnosť o jeho zrušení, následkom čoho začali davom ľudí kolovať rôzne dezinformácie.

Jednou z nich bola domnienka, že cirkus tu neprišiel vďaka prítomným aktivistom za práva zvierat. V napätej atmosfére bolo ťažké vysvetľovať verejnosti, že nikto z prítomných nepozná oficiálne dôvody zrušenia vystúpenia. Ešte ťažšie bolo vysvetľovať, prečo tu sú aktivisti a čo sa skutočne skrýva za cirkusovou oponou, že zvieratá vychovávané pre zábavu sú v skutočnosti naozaj týrané. Napriek tomu boli prítomným distribuované desiatky letákov "Cirkus áno, ale bez zvierat", a prebehlo množstvo diskusií.

Akciu prišlo podporiť vyše 40 ľudí z rôznych miest severovýchodného Slovenska, predovšetkým z Humenného.

Protestujúci s transparentami

Touto aktivitou sme zavŕšili 50 dňovú kampaň proti bolesti a strachu, ktorej cieľom bolo informovať verejnosť o nehumánnych praktikách vykonávaných na zvieratách.

Kampaň bude pokračovať budúci rok a jej cieľom je úplne zastavenie cirkusov so zvieratami v meste Humenné ako aj informačné aktivity pre širokú verejnosť.

Protestujúci s transparentami

Viac informácií o cirkusoch a utrpení zvierat v nich na portáli www.stopcirk.tk

Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger