“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

18 júla 2009

Report z Festivalu na lúkach

Report z Festivalu na lúkach

Tretieho až piateho júla sa na sekierskych lúkach na lazoch Zaježová konal ďalší ročník festivalu "Festival na lúkach". Tak ako aj minulý rok, aj teraz sme sa ho zúčastnili s našimi filmami. Premietli sme tri filmy, na ktoré sme robili titulky. Sú to "Testify! Obrana Zeme a politika násilia", "Deti konzumu" a "Gargage Warrior a.k.a. Architekt odpadu".

Atmosféra na festivale bola od začiatku, kedy sme dorazili v piatok, až do konca v nedeľu veľmi príjemná, priam relaxačná. Tak to na Zaježovej zvyčajne býva; aspoň pre návštevníkov:) Hoci sa hneď po našom príchode prehnala nad nami poriadna búrka, stihli sme si minútu pred tým postaviť stan. A potom sme šli obzerať a obdivovať, čo je nachystané a čo sa ešte len pripravuje. Hudobný stan, poľná kuchyňa, čajovňa, stan kde sa čapovalo domáce pivo a Kino "Humno". Ako inak - v stodole:) Aspoň tam bolo príjemne chladno oproti horúčave z vonku. A ešte k tomu zaujímavé filmy. Premietali sa aj iné, nie len naše. Napríklad "Zaježka - Miesto slnečného lúča", ale aj dôležitý film roka "Znovuzrodenie lesa", ktorý natočili filmárikovci zo Zaježovej, o slovenských lesoch, o ich dôležitosti pre našu krajinu a lykožrútoch, ktoré sú momentálne veľké celebrity v slovenských médiách. Odporúčam vám pozrieť si tento film.

Samozrejme tam nechýbali ani rôzne preliezky a aktivity pre deti. Som si istý, že si to decká poriadne užili. Okrem toho rôzne iné stánky s informáciami ako aj Infostan, kde sa ľudia registrovali a platili vstupné. Dali sa tam zakúpiť aj rôzne domáce výrobky a dobroty zo Zaježovej. Nechýbal ani sekáčik, s množstvom šatstva za dobrovoľnú cenu.

Na našej stránke sme zverejnili pozvánku na festival tu, takže si môžete pozrieť, čo ste zmeškali:) Alebo ak ste boli tam, možno sme sa aj stretli. Ak nie, tak nabudúci rok! Srdečne pozývame každého do prekrásnej Zaježovej a o rok môžete aj vy prísť podporiť a užiť si Festival na lúkach!

Ďalšie informácie o Zaježovej a o pripravovaných podujatiach a víkendovkách:


Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger