“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

27 októbra 2008

kto sme

Čakáme Ťa!

Čokoľvek už prehlasuje medicínska veda, je tu rozdiel medzi Životom a prežitím. Byť živým, to je o niečom viac, než len mať tlkot srdca a mozgovú aktivitu. Byť živým, skutočne živým, je niečo oveľa nepatrnejšie a oveľa nádhernejšie. Ich nástroje merajú tlak krvi a teplotu, ale prehliadajú radosť, čudovanie sa, lásku, všetky tie veci, ktoré sú skutočne dôležité pre život. Aby sme znovu dali význam našim životom, aby sme z nich skutočne vytiahli čo najviac, budeme musieť predefinovať sám život. Mali by sme rozdeľovať ich klinické definície, v prospech tých, ktoré majú viac spoločné s tým, čo vlastne cítime.

Tak, ako veľmi žiješ svoj život? Koľkokrát vstaneš ráno cítiac sa skutočne slobodná(ý), radostne vzrušená(ý), že si plná(ý) života, napäto očakávajúca(i) skúsenosti nového dňa? Koľko nocí ideš spať s pocitom naplnenia, prechádzajúc si spokojná(ý) udalosti minulého dňa? Mnohí z nás cítia ako keby o všetkom už bolo rozhodnuté bez nás, ako keby život nebol kreatívnou aktivitou, ale niečím, čo sa nám stane. Toto neznamená žiť, len prežívať: byť nemŕtvymi. Máme zamestnancov pohrebného ústavu, ale ich služby nie sú obyčajne potrebné; máme márnice, ale trávime väčšinu nášho času v kancelárskych izbičkách a herniach, v hypermarketoch, pred televíziou. Samozrejme predmestské gazdinky a malicherní výkonní pracovníci sú zdesení z rizika a zmeny; nevedia si predstaviť, že existuje niečo hodnotnejšie než fyzická bezpečnosť. Ich srdcia možno tlčú, ale už viac neveria vo svoje sny, či vôbec za nimi ísť.

Ale takto začína ‘osobná revolúcia’: zopár z nás začne naháňať svoje sny, oslobodzovať sa z našich starých modelov, objímať to, čo milujeme (a v tomto procese nachádzať to, čo nenávidíme), snívať s otvorenými očami, pýtať sa, konať poza hranice rutiny a pravidelnosti. Ostatní nás vidia, ako to robíme, vidia ľudí, ktorí sa odvážia byť kreatívnejší a dobrodružnejší, štedrejší a ctižiadostivejší než si mysleli, že je to možné, a jeden po druhom sa k nám pridávajú. Keď raz dosť ľudí objíme tento nový spôsob života, dosiahne sa určitý bod kritického množstva, a sama spoločnosť sa začne meniť. Od tohto momentu, svet začne prechádzať transformáciou: z hrozivého, cudzieho miesta, ktorým teraz je, na miesto ideálne pre možnosti, kde naše životy sú v našich vlastných rukách a hocaký sen sa môže stať skutočným.

Takže rob so svojím životom, čo chceš ty, už je to čokoľvek! Ale aby si si bola istá, že dostaneš to, čo chceš, najprv si dôkladne premysli, čo to vlastne je a ako budeš postupovať pri tom získavaní. Rozober si svet okolo seba, aby si vedela, ktorí ľudia a aké sily pracujú proti tvojim túžbam, a ktoré sú na tvojej strane…a ako môžeš s nami spolupracovať. My sme tu, žijúc svoje životy naplno, čakajúc na teba - stretávame sa v parkoch plní nádeje na Slovensku, naskakujeme na vlaky v Spojených Štátoch Amerických, organizujeme demonštrácie v uliciach Londýna, píšeme prekrásne listy pri západe slnka v Bangkoku. Práve sme sa milovali na korporačných toaletách minútu predtým, než si ty vošla dnu počas tvojej polhodinovej obedňajšej prestávky.

A Život čaká na teba, s nami, na vrcholkoch ešte nevystúpených hôr, v dyme táborákov a horiacich budov, v náručiach milencov, ktorí prevrátia tvoj život naruby.

Príď, pridaj sa k nám!

Hľadáme:

Kreatívne, nezávislé ženy a mužov, unavených byť vyčerpaní bezvýznamnými detailami moderného prežitia, otrávení chamtivosťou moderného zábavného priemyslu, už viac nezmätených masovými médiami, ktoré odvracajú pozornosť od skutočného života…nespokojných s limitovaním svojej slobody, svojich životov a svojho takzvaného “voľného času”. Ľudí, ktorí dávajú prednosť idealizmu pred realizmom, a realite pred ideológiou.

Punk Rockeri, Aktivisti - Neuspokojte sa žiť vo svojom vlastnom svete len raz za týždeň, keď hraje nejaká kapela alebo sa uskutočňuje nejaký protest. Požadujte toto vzrušenie každý deň, požadujte toto sebaurčenie každé ráno, keď sa prebudíte.

Hudobníci, Umelci- nesnažte sa “spraviť si živobytie zo svojho umenia”, ako to robí každý robotník, ktorý predáva svoju prácu (a takto svoju kreativitu) za peniaze. Snažte sa spraviť umením váš spôsob života - alebo, ešte lepšie, spravte život svojím umením. Nemusíme používať našu kreativitu, aby sme urobili viac reprezentácií reality, ale aby sme pretvorili realitu samotnú. Koncentrovaním našich obrovských schopností na hocičo menej by nás podviedlo o tento svet.

Viete, život je nákazlivý: ak chcete, aby ho cítili ostatní, musíte ho sami žiť naplno, tak, že sa k ním prihovorí cez vás. Ak by ste robili umenie, aby ste sa podelili s ostatnými, musíte sa s nimi najprv podeliť o seba, oddať sa životu a vášni…

Ľudské bytosti-Pozrite sa na svet okolo nás; je to svet, ktorý sme vytvorili. Pretvorili sme starý svet na tento - ale prečo tento? Je tento svet takým, ktorý by sme si vybrali, keby sme dopredu uvážili otázku, aký by bol najlepší zo všetkých možných svetov? Ale predtým než začnete zúfať, premýšľajte - my sme vytvorili tento svet, sme to my, ktorí ho tvoríme. Tak nemohli by sme urobiť iný svet z tohto, ak by sme to uprednostnili?

Pridaj sa k nám…

My sme sa rozhodli žiť svoje životy pre nás samých, robiť z každého dňa dobrodružstvo, radšej než rituál - prenasledovať naše sny za každú cenu. Možno môžme pretvoriť svet okolo nás, tým istým spôsobom ako pretvárame naše vlastné životy. Ale aj to pretváranie musí byť dobrodružstvom… A naša revolúcia je sama o sebe radosťou, ktorej sa účastníme. Napíš a ponúkni svoj život, ak sa odvážiš.

KONTAKTUJTE NÁS: divokyvychod@wildmail.com

WAFPRESS/DISTRO: wafpress@wildmail.com

Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger