“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

29 marca 2010

Michal Kolesár v relácii Proti proudu

Pred nedávnom spravila česká televízia rozhovor s Michalom Kolesárom v rámci ich relácie Proti proudu. Nedalo nám a tak sme vystrihli z polhodinovej relácie len Michalov príspevok a spravili sme k tomu anglické titulky (pre ľudí mimo Čiech a Slovenska). A nezabudnite sa pozrieť na Michalovu web stránku, prípadne podporiť ho finančne alebo inak...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi01WoPKmqmGekQabEpcDsxerBiHByVm360xD9VON7QZPUfTD0KNjYlKMiPtriJMG8cMhC3wWZgQtoOeI_-NT9Psrj3krQxZgn7CDK3CCQih28ou8Wx4bUn2AXK225TZmAy3ctQKZFRzi0J/s400/kolesar_primaakce01_z.jpg


Oficiální text České televize:
Dokument režiséra Jana Dadáka se věnuje motivům a důsledkům individualismu v české společnosti. Lidé zastávající nepopulární postoje, nezvolili nejlehčí životní cestu. Čelí nepochopení, společenské nepopularitě, nezřídka obětují vztahy k blízkým lidem, zaměstnání, popř. majetek. V krajních případech jsou kriminalizováni, prohlašováni za psychicky nemocné, jsou jim podsouvány falešné motivace.

Jak takoví lidé žijí, jaké pravdy zastávají, čím prošli, v čem jsou charakterově a názorově jiní, že vyčnívají a nevejdou se do zaběhnutých kolejí? Rebelové s příčinou i bez příčiny, jací jsou a jak se jim žije v české společnosti? Existuje v našem národním povědomí vůbec něco jako respekt k individuálnímu odporu či individuálnímu postoji? Je pro nás nehrdiny rebel hrdinou? Nebo jen podivínem? Jak vnímá většina své nezdravé jedince, je k nim lhostejná? Rozlišuje, jde-li o postoj morální, racionální, demokratický? Jakých forem nabývá novodobá exkomunikace?

O důvodech a důsledcích osamoceného hájení názoru v dokumentu hovoří filozof a religionista Ivan Štampach, spisovatelka a publicistka Petra Dvořáková, členové České pirátské strany, zastánce alternativní medicíny Dušan Dvořák, ochránce zvířat Michal Kolesár a nezávislý umělec Milan Kozelka.

Drobná oprava:
V dokumentu je uvedeno, že jsem trestně stíhán v Rakousku a v České republice. Pravdou je, že v Rakousku jsem vyšetřován, ale nikoli stíhán (nebo o tom nevím) a v České republice bylo trestní stíhání zastaveno jako neodůvodněné.
Čtěte zde - http://michalkolesar.net/?cat=22

Děkuji Janu Dadákovi za zvolené téma.

-english-Michal Kolesar in the show Against the Current made by Czech Television Channel. Michal is an open rescue animal liberationist. Visit his website www.michalkolesar.net for more information about him and his work. You can also donate some desperately needed money!

Watch with english subtitles:
http://www.youtube.com/watch?v=psSRSZOovQc



Pozrite si to česky:
http://www.youtube.com/watch?v=4Phv9L1LA-I

Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger