“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

21 novembra 2009

ClearCuts - Holoruby

WAFPRESS vám znovu prináša slovenské titulky pre zaujímavé videá. Tentokrát na tému ničenia lesov, holorubov a aktívnej záchrany lesných ekosystémov. Videá sú súčasťou pripravovaného filmu END:CIV z dielne režiséra Franklina Lopeza. Videá sme uploadovali aj so slovenskými titulkami na youtube. Boli by sme radi, keby ste k nim ako aj k tomuto príspevku prispeli svoje komentáre.

ClearCuts - Holoruby

http://www.endciv.com/

Tento hrubý strih zahŕňa členov kmeňa Qwatsinas z národa Nuxalk, ktorí obývajú hlavné pobrežie Britskej Kolumbie v Kanade a Zoe Bluntovú z organizácie Forest Action Network. Ukazuje reálnu tvár holorubnej ťažby lesov. Tieto zábery boli natočené režisérom Franklinom Lopezom pár rokov dozadu na Wild Earth, ekoaktivistickom tábore vo Vancouver Island v Kanade.

Toto video je súčasťou projektu END:CIV. END:CIV je film, ktorý skúma závislosť našej kultúry na systematickom násilí a zneužívaní životného prostredia, a sonduje následnú epidémiu otrávenej krajiny a vystrašených národov. Z časti postavený na známej knihe od Derricka Jensena, Endgame, END:CIV sa pýta: "Keby bola vaša krajina obsadená mimozemšťanmi, ktorí by ťažili lesy, znečisťovali vodu a vzduch, a kontaminovali vaše potraviny, postavili by ste sa im na odpor?" END:CIV je momentálne v produkcii.

http://www.youtube.com/watch?v=zfuIcsHJU04


Stiahnite si originálne video tu a slovenské titulky tu.


Toto je prepracovaná verzia prvého ClearCuts videa.

http://www.youtube.com/watch?v=EK3FASrAZg0


Stiahnite si originálne video tu a slovenské titulky tu.


Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger