“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

22 júna 2009

Premietania filmov

Posledné dve nedele voľný kolektív Wild and Free v spolupráci s vranovskými crusties zorganizovali premietanie filmov vo Vranove nad Topľou. Chceme poďakovať podniku Tibava za poskytnutie priestoru.
14. júna sme premietli dokumentárny film "Antifascist Attitude", ktorý je zrejme prvým dokumentom o vzrastajúcej ruskej antifašistickej scéne, ktorý však natočili samotní aktivisti. A následne film "Squat 69", ktorý rozpráva príbehy ľudí, samotných squatterov a squatteriek, ako aj príbeh obsadeného domu Ungdomshuset na ulici Jagtvej 69 v Kodani v Dánsku pred jeho vysťahovaním.
21. júna sme premietli film "Štvrtá svetová vojna". Ide o pútavý dokument o „štvrtej svetovej vojne”, možno nepriamej, no prebiehajúcej v životoch obyčajných ľudí na celom svete. Globálny film o lokálnych sociálnych konfliktoch v Mexiku, Argentíne, Južnej Afrike, Palestíne, Kórei... Je výsledkom dvoch rokov úsilia a získavania výpovedí ľudí na rôznych kontinentoch sveta.
A ďalej film, ktorý aj nadväzoval na ten prvý, film "Genoa: Red Zone". Je to celistvý dokument mapújuci udalosti v Janove v roku 2001 počas protestov proti zasadaniu štátov G8. Obsahuje zábery a informácie, ktoré v televízii pravdepodobne nebudete vidieť ani počuť.

Pokiaľ máte záujem o tieto filmy, informácie ako ich získať alebo si ich pozrieť, navštívte www.anticopyright.tk . Alebo ich niekedy uvidíte na nejakom našom premietaní.
"Antifascist Attitude"
"Squat 69"
"Štvrtá svetová vojna"
"Genoa: Red Zone"

Ak sa vám páči čo robíme a chceli by ste podporiť naše aktivity, napíšte nám.
Ak nás chcete podporiť finančne, objednajte si niečo z nášho DISTRA.

Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger