“Zem neumiera, Zem je zabíjaná - a tí, ktorí ju zabíjajú, majú mená a adresy!”

Banner: Existence 1/2013

28 januára 2013

Dead Society...

Milí/é priatelia/ky,
pozývame vás na premietanie filmu Dead Society z dielne Thomasa Toivonena o pohľade na súčasný technokratický spôsob života spoločnosti, jeho kritiku a anarchoprimitivistické vízie Johna Zerzana, popredného amerického aktivistu.

Premietame 5. februára 2013, v priestoroch Collossea v Košiciach. Akcia začína o 18:30hod. Vstup je zdarma.


Dokumentárny film Thomasa Toivonena sa pozerá priamo na situáciu, v ktorej sa teraz nachádzame. A záver? Sme odpísaní! Masová technologická kultúra zabíja planétu a ak chceme prežiť, musíme sa pozrieť na korene problému. Ale tiež vyhnúť sa falošným riešeniam ako sú napríklad "zelené" technológie.

Film je založený na rozhovore s Johnom Zerzanom, anarchoprimitivistickým filozofom a autorom, ktorý naznačuje svoj pohľad na problém s civilizáciou a čo by sme s tým mohli urobiť. Podľa neho posun paradigmy dosiahneme realitou a činmi, nie myšlienkami. Avšak ľudia musia mať k dispozícii aj nejakú alternatívu...

Tento skoro hodinový film je príjemným doplnkom do nie tak veľkej kolekcie filmov s tématikou zeleného anarchizmu. Myslíme si, že by ho malo vidieť čo najviac ľudí, predovšetkým tí, ktorí žijú hypnotizované životy v šialenej mašinérii civilizácie. Film je fackou po tvári, otvára oči, šokuje, ale zároveň je inšpiratívny.

Slovenské titulky - WAFPRESS 

INFO: Thomas Toivonen, Sweden, english, 2007, 55 min.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Toivonen
http://thomastoivonen.org/


Žiadne komentáre:

wildandfree kolektív Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger